Scroll Top

4KTEC POM Compounds

Download hier een greep uit ons assortiment 4KTEC compounds (PDF)
Staat uw gewenste materiaal er niet tussen? Neem contact met ons op, wij leveren een brede range aan standaard én klantspecifiek geproduceerde compounds.

4KTEC POM  (ook bekend als acetaal, polyacetaal)  wordt vaak gebruikt wordt om precisieonderdelen welke een hoge stijfheid, lage wrijving en een uitstekende dimensionele stabiliteit moeten hebben, te produceren. Het materiaal wordt veel gebruikt in de automotive sector, consumentenelektronica en  hoogwaardige technische onderdelen zoals kleine tandwielen, kogellagers, skibindingen, bevestigingsmiddelen en sluitsystemen. Andere toepassingen zijn deurkrukken en -knoppen, onderdelen voor machines en apparaten en automobielaccessoires.

4KTEC POM wordt gekenmerkt door zijn hoge sterkte, hardheid en stijfheid: ook bij lage temperaturen (tot -40 °C). Door de geringe vochtopname is het ook nog eens zeer maatvast. POM heeft van zichzelf een ondoorzichtige witte kleur maar in alle kleuren te verkrijgen en in te kleuren. We onderscheiden POM in een POM homopolymeer en een copolymeer (POM-H en POM C). POM-H heeft een hogere mechanische sterkte, stijfheid, hardheid en maatvastheid dan POM-C, maar het copolymeer is beter bestand tegen hydrolyse en thermische oxidatie.

Belangrijkste eigenschappen 4KTEC POM

  • Hoge slijtvastheid
  • Lage wrijvingscoëfficiënt
  • Hoge  hittebestendigheid
  • Goede elektrische en dilectrische eigenschappen.
  • Lage wateropname
Privacy Voorkeuren
Bij het bezoeken van deze website worden mogelijk browsergegevens opgeslagen in de vorm van cookies door diensten van derden. U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Het blokkeren van cookies kan leiden tot een verminderde gebruikerservaring.