Scroll Top

4KTEC ABS compounds

Download hier een greep uit ons assortiment 4KTEC compounds (PDF)
Staat uw gewenste materiaal er niet tussen? Neem contact met ons op, wij leveren een brede range aan standaard én klantspecifiek geproduceerde compounds.

Dit in hoge mate slag- en krasvaste materiaal met zijn fraaie glanzende oppervlaktestructuur is toepasbaar in onder meer huishoud- en elektronicaproducten en in kantoorapparatuur. Het is een ideaal materiaal waar oppervlaktekwaliteit, kleurvastheid en glans zijn vereist.

De belangrijkste mechanische eigenschappen van 4KTEC ABS compounds zijn slagvastheid en taaiheid. Ook de warmteweerstand kan worden aangepast aan klant specifieke eisen. Door het veranderen van de verhoudingen van de componenten van ABS, modificeren we ABS voor vele verschillende toepassingen zowel voor diverse spuitgiettoepassingen als ook extrusie.

Vanwege de mogelijkheid om de eigenschappen exact af te stemmen op de toepassing is ABS vaak te vinden in het automobielinterieur en in exterieurcomponenten. De automobielindustrie – maar bijvoorbeeld ook de bouwindustrie – stellen bijzonder hoge eisen aan de gebruikte materialen.

Onder extreme omstandigheden zijn ze stabiel en moeten niet breken, zelfs wanneer zij worden geconfronteerd met grote temperatuurschommelingen. ABS heeft middels additieven uitstekende  antistatische prestaties: een bijzonder voordeel. Het materiaal kan ook gegalvaniseerd, reliëf-gestempeld of gemetalliseerd worden. Oppervlakken kunnen bijvoorbeeld mat, glanzend of satijn zijn.

Eigenschappen van 4KTEC ABS

  • hoge warmtebestendigheid
  • vlamvertragend
  • hoge slagvastheid
  • zeer goede elektrisch en isolerende eigenschappen
  • goede weerstand tegen invloeden van buitenaf
  • goede oppervlaktekwaliteit
  • goede verwerkbaarheid
  • goede chemische bestendigheid tegen huishoud chemicaliën
Privacy Voorkeuren
Bij het bezoeken van deze website worden mogelijk browsergegevens opgeslagen in de vorm van cookies door diensten van derden. U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Het blokkeren van cookies kan leiden tot een verminderde gebruikerservaring.