Scroll Top

Laripur TPU

Klik voor meer informatie

Download hier een greep uit ons assortiment 4KFLEX compounds (PDF)
Staat uw gewenste materiaal er niet tussen? Neem contact met ons op, wij leveren een brede range aan standaard én klantspecifiek geproduceerde compounds.

De TPU LARIPUR materialen van Coim onderscheiden zich door:

  • Makkelijk te verwerken
  • uitstekende slijtvastheid
  • grote flexibiliteit en constantheid bij verschillende temperaturen
  • water en licht bestendigheid
  • goede compressie set weerstand
  • goed bestand tegen olie, vetten en vele soorten oplosmiddelen.

De LARIPUR TPU producten kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, om de eigenschappen van de hierboven punten te kunnen waarmaken is voor elke type de formulering nauwkeurig uitgebalanceerd.

LARIPURs omvat een breed scala aan grades in verschillende hardheden, van shore A60 tot Shore D75. Een belangrijke eigenschap van de LARIPURs is de totale afwezigheid van weekmakers. Er zijn echter wel weekgemaakte typen voor specifieke toepassingen.

De algemene kenmerken per serie zijn :

SERIE 20 STANDAARD ESTER
Producten op basis van standaard kwaliteit polyester. Deze laten een sterke veerkracht en scheur weerstand zien. Ook hebben deze een uitstekende slijtvastheid en een goede stabiliteit in water en oplosmiddelen, licht en oxidatie.

SERIE 25 SPECIAL ESTER
Producten op basis van speciale kwaliteit polyester. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van Series 20, maar worden gekenmerkt door een grotere weerstand tegen hydrolyse falen en verbeterde flexibiliteit bij lage temperaturen.

SERIES 2102 polycaprolacton ESTER
Producten op basis van polycaprolactonen. Zij gedragen zich grofweg op dezelfde wijze als TPU in de bijzondere Ester serie maar vertonen een nog hogere weerstand tegen hydrolyse falen.

SERIE 50 MODIFIED ESTER
De producten worden verkregen door het homogeen modificeren met kleine hoeveelheden van bepaalde technopolymeren in sommige harde types. Deze behoren tot de speciale Ester Series. Dit zorgt voor een verhoogde hardheid met een uitstekende koude slagvastheid.

SERIE 60 AND 2103 ETHER
Producten op basis van een hoge kwaliteit polyether. ln vergelijking met de Ester Series, tonen ze een betere weerstand tegen hydrolyse en microbiologische aantasting, een zeer goede koudeflexibiliteit maar een lagere bestendigheid tegen oxidatie.

PRODUCTEN VOOR GASKETS/SEALS
Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de productie van hydraulische TPUs pakkingen of een andere toepassing waar bij hoge compressie set, weerstand tegen oliën en / of hoge temperaturen, is vereist. Twee producten op basis van polycaprolacton (2202-95A en 107- 93A) plus een op basis Ether (2203-93A) behoren tot deze groep afhankelijk van de toepassing.

MENGSELS
Dit zijn homogene mengsels van andere techno polymeren met TPU in een variabele overbrenging, waarvan de kenmerken kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van de aard van het bindmiddel.

SPECIALE TOEPASSINGEN
Deze cijfers hebben betrekking op de SERIE 40 ESTER specificatie voor kalander toepassingen en oplosbare kwaliteiten voor de productie van synthetisch leer.

4KFLEX, compounds by Korrels. Een van de meest verkochte TPE-compounds in Nederland. Onze compounds worden klantspecifiek ontwikkeld en op maat ­geproduceerd. Tevens hebben wij een brede range aan ­standaard ­compounds. Snelle levertijden, korte communicatie­lijnen en goede service.
Privacy Voorkeuren
Bij het bezoeken van deze website worden mogelijk browsergegevens opgeslagen in de vorm van cookies door diensten van derden. U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Het blokkeren van cookies kan leiden tot een verminderde gebruikerservaring.